Babymassage; lichaamsmassage én voetreflexologie

Liefdevol aanraken, van levensbelang!

Liefdevolle aanrakingen zijn belangrijk voor iedereen, maar zéker voor je baby. Negen maanden lang werd het huidje van je baby bij elke beweging van jou aangeraakt, gestreeld en geprikkeld. Nu je baby is geboren, zit het niet meer de hele tijd in een zachte, warme omgeving. Om bij je baby het gevoel van veiligheid en tastzin te behouden is de juiste aanraking belangrijk. Naast knuffelen, strelen en wiegen van je kindje, is babymassage een aanvullende manier om elkaar beter te leren kennen en meer tijd met elkaar door te brengen. Jouw baby heeft deze manier van aandacht echt nodig voor een goede hechting en voor een goede groei en ontwikkeling!

De Babymassage bij Touchlife is gezonder groeien door liefdevolle lichaamsmassage én voetreflexologie! Het is een leuke manier om te leren hoe je jouw baby kunt kalmeren, op zijn/haar gemak stellen, buikklachten zoals krampjes en opgehoopte lucht kunt verlichten en de lichaamstaal van je baby (beter) leert begrijpen. Het geeft rust en ontspanning (voor jullie allebei), het maakt je kindje bewust van zijn lichaam. Daarnaast bevordert het verschillende belangrijke lichaamsfuncties zoals; de spierontwikkeling, doorbloeding en motoriek. Het stimuleert de spijsvertering, het immuunsysteem, geeft zelfvertrouwen en helpt een huilpatroon te doorbreken. Ook heeft het een positieve uitwerking op: overstrekken en in- en doorslapen.

Voor wie?

Je kunt aan de cursus deelnemen als je kindje tussen de 6 weken en 9 maanden oud is. De cursus is voor moeder en/of vader, maar ook opa en/of oma en andere verzorgers kunnen een cursus volgen.

Babymassage is voor iedere baby fijn maar in het bijzonder geschikt voor:

 • kinderen die te vroeg geboren zijn
 • kinderen met darmkrampjes
 • kinderen die erg gespannen zijn en/of een voorkeurshouding hebben
 • kinderen die een moeilijke start gehad hebben
 • kinderen die met een keizersnede geboren zijn
 • kinderen die niet goed slapen en/of groeien
 • kinderen die snel geprikkeld zijn
 • kinderen die veel huilen
 • kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking
 • ouders die na de geboorte niet direct contact hebben kunnen maken met hun kindje

 

Wat houdt de groepscursus in:

De cursus bestaat uit vier lessen van ongeveer 1,5 uur. Je krijgt stapsgewijs de technieken van de lichaamsmassage en reflexologie aangeleerd. De 1e 3 lessen herhalen we het voorgaande en gaan we stapsgewijs verder. Je krijgt praktische tips en ik behandel verschillende thema’s. Er is natuurlijk ook tijd om ervaringen uit te wisselen met andere ouders en om je kindje te (borst)voeden. De 4e les is een terugkomles en herhalen we de hele massage nog eens, kun je vragen stellen en om uitleg vragen.

De volgende thema’s komen o.a. aan bod:

 • je kindje tillen en dragen op een manier die voor allebei fijn is.
 • Het belang van rust en aandacht tijdens de verzorging van je kindje.
 • wat kun je doen bij darmkrampjes en obstipatie?
 • tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht.
 • uitwisselen van ervaringen.
 • Handige tips.
 • etc.

Tijdens één van de lessen van de groepscursus geeft Jessy Claassen, oefentherapeut Cesar, advies over dagelijkse houdingen en het voorkomen van klachten. Je krijgt inzicht in de opbouw van het bekken, het herstellen na de bevalling en het omgaan met je baby.

Verder geef ik les in kleine groepjes in een gezellige, ontspannen sfeer. De cursus is inclusief koffie/thee, je eigen uitgebreide reader en een flesje babymassage olie.
De cursus geef ik in mijn praktijkruimte in Boxmeer.

Of je stelt zelf je groepje samen. Adres, dagen en tijdstippen kunnen allemaal in overleg.

 

Wat houdt de privécursus in?

Een privécursus Shantala babymassage bestaat uit 3 lessen van 1 à 1,5 uur. Ik leer je de fijne kneepjes van de massage. Er is natuurlijk ruimte om je ervaringen te delen en de behoefte van jou en je kindje staan voorop. De cursus is inclusief uitgebreide reader en een flesje babymassage olie.
Je kunt de cursus in mijn praktijkruimte in Boxmeer volgen. Ook is het mogelijk dat ik bij je thuis kom.

Wat houdt de workshop in?

Heeft jouw kindje last van darmkrampjes, overstrekt hij/zij zich of heeft een voorkeurshouding? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Je leert in deze workshop speciale technieken (lichaamsmassage én voetreflexologie) om deze babykwaaltjes te laten verdwijnen/verlichten.   In 75 min. laat ik je zien hoe jij je minder machteloos kunt voelen en d.m.v. deze technieken je kindje kunt helpen bij deze ongemakken!

 

Altijd slim om na te gaan!

Zo vlak na de bevalling ben je vaak nog aanvullend verzekerd. Ga snel na bij je zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding van deze cursus. Zonde om te laten liggen!
Deze vergoeding wordt benoemd onder “cursussen rondom bevalling en/of gezondheidscursussen rondom bevalling”.

 

Tevens werkt Touchlife Massagepraktijk samen met Welkom Kraamzorg en kinderfysiotherapeut Myronne Poppema.